De sfeermakers onder de tuinaccessoires

Ben je op zoek naar inspiratie voor het inrichten van je tuin? De juiste tuinaccessoires kunnen een leuke sfeer aanbrengen. Het voorjaar staat alweer voor de deur. Met deze tips ben je helemaal klaar voor de zomer. Op naar een gezellige tuin!

Zithoeken

Wat een tuin knus en sociaal kan maken is een terras. Met het gebruik van terras(sen) kun je ruimtes creëren in de tuin. Door hierbij een tuinset te plaatsen zorg je voor plekken waar je tot rust kan komen en kan genieten van het prettige weer. Deze zijn altijd aan te kleden met kussens, kleden en tuinaccessoires voor op de tafel zoals kaarsen of vazen. Wanneer je besluit een lounge set te plaatsen kun je denken aan een knusse openhaard in het midden om lekker warm te blijven in de avond.
Bloemen en planten als tuinaccessoires
In elke stijl binnen een tuin passen bloemen of planten. De perfecte tuinaccessoires en voor ieder wat wils. Ben je een fan van kleuren? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om verschillende bloemen aan te schaffen. Wanneer je meer een fan bent van groen genoeg planten. Van klein tot groot en van weinig tot veel verzorging. Voor het aankleden van tafels of meubels zijn kleine formaten het beste. Wanneer je hoeken in de tuin wilt aankleden kun je denken aan grotere bomen zoals een palmboom. Klimplanten kunnen omhoog groeien langs muren of schuttingen wanneer je geen voorkeur hebt voor het aankleden met doeken of lijsten. Wanneer je een keuze gemaakt hebt kun je de aankleding nog verfijnen met potten of manden.

Dieren

Allereerst kun je voor het aantrekken van dieren je tuin diervriendelijk maken. Dit doe je allereerst met goede beplanting. Hierdoor kunnen de dieren nesten bouwen of schuilen. Wil je zeker zijn van meer dieren in je tuin dan zou een volière een goede optie zijn. Deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar waardoor je kan kiezen aan de hand van de ruimte die beschikbaar is. Vogels brengen een leuk geluid met zich mee waardoor er altijd leven in de tuin is.

Tuinhuis of overkapping

Wanneer je al een terras hebt is het heel gemakkelijk om hier meer sfeer aan te brengen. Je kunt deze ruimte een stuk knusser maken door een overkapping te bouwen. Hierdoor sluit je een ruimte af en kan je deze kleiner maken. Een kleinere ruimte is vaak een stuk knusser, omdat alles dichter op elkaar zit. Daarnaast kun je in de overkapping verlichting aanbrengen voor meer sfeer.
Wanneer je eerder op zoek bent naar meer opbergruimte kun je een tuinhuis plaatsen. Qua sfeer kan dit bijdragen aan de tuin wat afhankelijk is van het materiaal en de kleur.
Wanneer je een overkapping wilt die dicht is en als aanbouw dient op de woning kan er een serre geplaatst worden. Bij een serre komt meer bij kijken waaronder een vloer waarbij een goedkope gietvloer kan helpen.

Vijver/waterval

Het geluid van water kan erg rustgevend zijn, waardoor je in de tuin zitten zowel aantrekkelijk als gezellig maakt. Met het plaatsen van een vijver en/of waterval heb je een echte eyecatcher in de tuin. Met een waterval kun je een mooie beek creëren. Daarbij kun je als dierenliefhebber een vijver met vissen plaatsen. Er zijn verschillende stijlen mogelijk waardoor het voor meerdere tuinen geschikt is. Het kan heel natuurlijk met stenen of juist modern met glas. Daarnaast kan het ontworpen worden aan de hand van de ruimte die beschikbaar is.
Zo zie je maar wat extra aandacht aan tuinaccessoires kan doen met een tuin. Of het nu een kleine tuin of een grote tuin is. Beide zijn ze om te toveren naar een sfeervolle plek.